تغذیه

باید و نبایدهای خوردن مواد غذایی در تابستان

در فصل تابستان، انتخاب غذا و نوشیدنی مناسب نقش مهمی در حفظ سلامت، انرژی و پیشگیری از بیماری‌ های مرتبط با گرما دارد. تغذیه سبک، آبرسان، و سرشار از مواد مغذی می‌ تواند بدن را در برابر گرما مقاوم‌ تر کند و جلوی بروز مشکلاتی مانند گرمازدگی، سوء هاضمه و بی‌ حالی را بگیرد.

توجه به سه نکته مفید است

  • وعده‌های غذایی را سبک‌ تر و بیشتر در طول روز تقسیم کنید
  • از غذاهای تازه و خانگی استفاده کنید و از مصرف غذاهای مانده پرهیز کنید
  • در صورت فعالیت زیاد یا تعریق شدید، مصرف نمک و پتاسیم را متعادل نگه دارید

مواد غذایی مناسب برای تابستان

  • میوه‌ های آبدار مانند هندوانه، خربزه، پرتقال، و توت‌ فرنگی
  • سبزیجات خنک‌ کننده مانند خیار، کاهو، گوجه‌ فرنگی، و کدو
  • لبنیات سبک مانند دوغ، ماست کم‌ چرب، و کشک
  • نوشیدنی‌ های سنتی ایرانی مانند آب‌ دوغ‌ خیار، خاکشیر، و شربت سکنجبین
  • غذاهای سبک مانند سوپ سبزیجات، آش، و سالادهای سرد
  • آب‌ میوه‌ های طبیعی بدون شکر افزوده
  • آب نارگیل و نوشیدنی‌ های حاوی الکترولیت طبیعی

این خوراکی‌ ها باید محدود شوند

  • غذاهای چرب، سرخ‌ شده، و سنگین
  • نوشیدنی‌ های شیرین و گازدار
  • خوراکی‌ های شور که باعث احتباس آب می‌ شوند
  • کافئین و الکل که باعث افزایش دفع آب از بدن می‌ شوند
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا