5 فایده بی نظیر مصرف هل که نمی دانستید!
هل، ادویه نواحی گرمسیری است که عطر و طعم دلچسبی به غذاها می دهد. هل علاوه بر اینکه چاشنی عالی است، خواص بسیاری برای سلامت بدن دارد که اهمیت گنجاندن آن در رژیم غذایی را می رساند. پس از این به بعد، حداقل در چای تان هل بریزید.
فواید مصرف هل این ادویه محبوب
۱. منبع ویتامین های گروه B
دانه های هل سرشار از املاح و ویتامین ها هستند اما به خصوص منبع غنی ویتامین های گروه B مانند B۱،B۲،B۳ و B۶ محسوب می شود. این ویتامین ها نه تنها در فرایندهای مختلف مانند متابولیسم، اشتها، قدرت ایمنی و سلامت عصبی نقش دارند بلکه از بروز کمبودهایی که زمینه ساز مشکلات مزمن در طولانیمدت می شوند نیز جلوگیری می کنند.
۲. خوشبو کننده دهان
هل به عنوان خوشبو کننده دهان شناخته می شود و علاوه بر این، خواص ضد باکتریایی نیز دارد. روغن های موجود در دانه هل با باکتری های دهان که عامل پوسیدگی و پلاک دندانی هستند نیز مقابله می کند. این تاثیر همچنین بوی نا مطبوع پس از خوردن سیر و پیاز را نیز برطرف می کند یا کاهش می دهد.
۳. تنظیم فشار خون
مطالعات نشان می دهد مصرف هل به تنظیم فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون یا دارای زمینه ابتلا به این بیماری کمک می کند. این تاثیرها به خاطر ترکیباتی موسوم به سینئول و لیمونن است که خواص ضدالتهابی بر سیستم قلبی عروقی دارند.
۴. بهبود عملکرد سیستم گوارش
هل با تحریک ترشح شیره های گوارشی از جمله اسید هیدروکلریک و اسیدهای صفراوی به تجزیه سریع تر غذاها کمک می کند که زودتر در بدن جذب می شود. مصرف هل با تسهیل تعادل فلور روده ای به کاهش نفخ و گازهای گوارشی نیز کمک می کند.
۵. کمک به کاهش وزن
یکی از تاثیرهای هل، افزایش دمای درونی بدن است که در کاهش وزن نقش دارد. طی این فرایند، در بدن گرما تولید می شود که موجب سوخت و ساز سریع تر کالری شده و روند کاهش وزن را تسریع می کند. همچنین، مصرف هل متابولیسم را نیز تحریک می کند که در تسریع روند کاهش وزن نقش دارد و با سوخت و ساز بیشتر چربی ها در تسهیل ریز مغذی ها موثر است.