وگان ها بخوانند: بهترین منابع سرشار از امگا ۳
شناخته شده ترین منابع اسیدهای چرب امگا۳، روغن ماهی و ماهی های چرب مانند سالمون، قزل آلا و تن هستند. این مسئله، شاید برای وگان ها، گیاه خواران یا حتی کسانی که ماهی دوست ندارند، تأمین امگا۳ را به چالش تبدیل کند.
بهترین منابع گیاهی اسیدهای چرب امگا۳
دانه کتان
دانه یا بذر کتان یک منبع تغذیه ای مفید است و از مقادیر مناسبی فیبر، پروتئین، منیزیم و منگنز برخوردار است و همچنین منبع عالی امگا ۳ نیز به شمار می آید. مطالعات نشان داده اند که دانه کتان برای سلامت قلب مفید است و این فایده به لطف اسید چرب امگا ۳ موجود در آن است. بذر کتان را به راحتی می توان در رژیم غذایی وگان گنجاند.
کلم بروکلی
به طور کلی سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و دیگر مواد مغذی هستند؛ این ماده غذایی نه تنها ویتامین K، ویتامین C و فیبر را در خود دارد، بلکه منبع عالی اسیدهای چرب امگا ۳ نیز به شمار می آید.
کلم بروکلی پخته شده سه برابر امگا ۳ بیشتری را در خود دارد.
گردو
گردو به دلیل دارا بودن امگا ۳، به بهبود سلامت مغز کمک می کند؛ به عبارتی خوردن گردو با ارتقای عملکرد شناختی و حافظه مرتبط است. هر ۲۸ گرم گردو حاوی ۲۵۷۰ میلی گرم اسید چرب امگا ۳ است. مصرف یک وعده گردو، پاسخگوی نیاز روزانه بدن به اسیدهای چرب امگا ۳ است.
سخن پایانی
اسیدهای چرب امگا ۳ بخش مهمی از رژیم غذایی به شمار می آیند و برای سلامت بدن ضروری هستند. اگر به هر دلیل ماهی نمیخورید، می توانید با گنجاندن غذاهای غنی از امگا ۳ در رژیم غذایی خود یا انتخاب مکمل های گیاهی، نیاز بدن به این ماده را بدون مصرف غذاهای دریایی برآورده کنید.