تغذیه

از خواص تغذیه ای پونه کوهی چه می دانید؟

‌پونه کوهی با داشتن ویتامین‌ ها و مواد مغذی موجود در آن برای سیستم ایمنی بدن ضروری و مفید است. پونه کوهی که برای سلامت ریه و ضد عفونی کردن آن مفید و مؤثر است، بر تنفس راحت از طریق بینی تأثیری مستقیم دارد. پونه کوهی می‌ تواند جایگزین بسیار خوبی برای آنتی‌ بیوتیک‌ ها باشد

بهترین زمان‌ مصرف پونه کوهی

بهترین زمان‌ های مصرف دمنوش پونه کوهی می‌ تواند صبح ناشتا، کمک کننده بهبود هضم و کاهش نفخ باشد، زمان دیگر مصرف پونه قبل از خواب برای بهبود کیفیت خواب فرد و کاهش استرس کمک کننده خواهد بود، همچنین مصرف پونه در طول روزبه خصوص اگر سرماخوردگی یا مشکلات گوارشی دارید، بسیار اثربخش است.

بهترین خواص پونه کدامند؟

به رفع عفونت کمک می کند

پونه کوهی به عنوان یک ضد عفونی کننده قوی علیه قارچ‌ ها و میکروب‌ ها شناخته می‌ شود، در واقع پونه کوهی با وجود ترکیبات تیمول و کارواکرول می‌ تواند از بدن در برابر بسیاری از باکتری‌ ها و عفونت‌ ها محافظت کند.  پونه کوهی برای درمان عفونت ادراری نیز کاربرد دارد و دم کرده پونه کوهی از تأثیرگذارترین و مناسب‌ ترین درمان‌ ها برای عفونت ادراری است.

برطرف کننده اختلالات گوارشی

دمنوش پونه کوهی به درمان درد معده، نفخ معده، کرم معده، نفخ معده و ترش کردن معده کمک می‌ کند. پونه کوهی سرشار از فیبر است و به کمک این فیبر موجود در خود به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می‌ کند. دم کرده پونه کوهی برای درمان اختلالات روده و درمان اسهال بسیار مفید است.

خواص روغن پونه کوهی

خواص ضد سرطانی، کاهش علائم پیری، درمان تب‌خال و تسکین سرفه از جمله خواص روغن پونه کوهی است. یکی از خواص روغن پونه تأثیر آن در درمان عفونت ریشه مو است، برای این کار روغن پونه کوهی را با روغن بادام شیرین ترکیب کنید و آن را میل کنید. درمان برونشیت، درمان آنفولانزا، درمان برفک دهان و درمان ورم مفاصل از مجموع خواص بی نظیر روغن بادام برای سلامت بدن است.

ضد آلرژی، ضد باکتری، ضد میکروب و ضد قارچ بودن از خواص روغن پونه است که به کمک این خواص به درمان بسیاری از بیماری‌های عفونی کمک شایانی می‌کند.

از دیگر خواص روغن پونه کوهی می‌ توان به مواردی مانند رهایی از شر خلط، درمان درد قفسه سینه، درمان سلولیت، تنظیم قاعدگی، درمان آکنه، کنترل دیابت و کنترل حملات عصبی اشاره کرد. مصرف روغن پونه کوهی به صورت موضعی و گیاهی برای سلامت بدن و کمک به بهبود مشکلات آن بسیار مفید است.

روش های مصرف پونه کوهی

برای استفاده در غذا می‌توانید برگ‌های تازه پونه کوهی را به سالادها، سوپ‌ ها، سس‌ ها و غذاهای گوشتی اضافه کرده تا عطر و طعم بی‌ نظیری به آنها بدهد. همچنین استفاده از پونه برای دمنوش برگ‌ های تازه پونه را در آب جوش ریخته و به مدت یک ربع دم کنید. این دمنوش برای رفع مشکلات گوارشی و بهبود سرماخوردگی بسیار مفید است.

پونه کوهی خشک شده نیز برای دمنوش گزینه مناسبی است اما علاوه بر دمنوش به عنوان ادویه نیز می‌ توان از آن استفاده کرد.

مضرات پونه کوهی

زنان باردار به هیچ وجه نباید از پونه استفاده کنند. انقباضات رحم، افزایش جریان قاعدگی و افزایش خطر سقط جنین از عوارض پونه برای خانم‌ های باردار است. زیادی روی در مصرف پونه می‌ تواند منجر به سر درد، افزایش شدت پمپاژ قلب و افزایش فشار خون مؤثر است و همچنین از دیگر عوارض پونه که در هنگام مصرف بیش از حد نمایان می‌ شود مسمومیت است. کسانی که به صرع و یا تشنج دچار می‌ شوند باید از مصرف این داروی گیاهی خودداری کنند. روغن موجود در برگ‌ های پونه ضد عفونی کننده است اما مصرف بیش از حد در آن ممکن است باعث مسمومیت شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا