این مواد غذایی از پوکی استخوان جلوگیری می کنند
پوکی استخوان بیماری شایعی است که خطر شکستگی خود به خودی استخوان ها را افزایش می دهد. در صورت کم تحرکی (فعالیت بدنی کم) یا رژیم غذایی نامناسب، استخوان ها شکننده می شوند و خطر پوکی استخوان افزایش می یابد.
کلسیم یکی از مهم ترین و اصلی ترین مواد سازنده اسکلت بدن است و برای حفظ عملکرد اعصاب و عضلات ضروری است.
دریافت میزان کافی کلسیم و ویتامین D همراه با فعالیت بدنی باعث افزایش ذخیره استخوانی کلسیم می شود.
ویتامین D به جذب کلسیم و فسفر از روده کمک می کند و کمبود طولانی مدت آن منجر به کاهش جذب کلسیم می شود و خطر پوکی استخوان را افزایش می دهد.
فراورده های لبنی مانند شیر، پنیر، ماست و…، از منابع غنی کلسیم هستند. تمامی عوامل کمک کننده به جذب کلسیم به مقدار مناسب و با بهترین فرمولاسیون در شیر وجود دارد.
میزان کلسیم مورد نیاز روزانه را در بزرگسالان ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم عنوان کرد.
مصرف منابع غذایی حاوی منیزیم نیز برای پیشگیری از پوکی استخوان ضروری است.
منابع غذایی کلسیم مؤثرتر از مکمل های کلسیم هستند و در صورتی که به هر دلیل فردی نتواند در برنامه غذایی خود کلسیم کافی بگنجانند می توان با نظر پزشک از مکمل ها استفاده کرد.
انواع حبوبات (نخود و لوبیا، عدس، ماش) میوه ها و سبزی هایی مانند پرتقال، جعفری، کلم پیچ، گل کلم، کلم بروکلی و بادام و کنجد از دیگر منابع غذایی حاوی کلسیم هستند.
مصرف غذاهای حاوی امگا ۳، منیزیم، ویتامین C، ویتامین K و پروتئین را برای سلامت استخوان ها ضروری هستند. همچنین وزن خود را در محدوده ایده ال حفظ کرده و از افزایش وزن یا لاغری مفرط پیشگیری کنید.
سلب مسئولیت: همیشه قبل از شروع هر روتین با پزشک خود مشورت کنید.