سلامت

این خوراکی‌ ها می توانند فشار خون را بالا ببرند

فشار خون بالا یا پرفشاری خون، یکی از عوامل خطر اصلی برای بیماری قلبی و سکته مغزی است. در حالی که ژنتیک و استرس به طور قابل توجهی در این امر نقش دارند، رژیم غذایی روزانه ما نقش حیاتی در تنظیم فشار خون دارد.

از نظر تغذیه‌ ای چه غذاهایی بر فشار خون تاثیر گذارند

درست مانند مدیریت وزن، که رژیم غذایی تقریباً ۷۰ درصد از تلاش در این زمینه را تشکیل می‌ دهد، آنچه می‌ خوریم می‌ تواند تأثیر عمیقی بر سلامت قلب و عروق ما داشته باشد.

نوشیدنی‌ های شیرین

نوشابه‌ ها و آبمیوه‌ های شیرین‌ شده مقصر هستند. جدا از اینکه به افزایش وزن و مقاومت به انسولین کمک می‌ کنند، هر دو به افزایش فشار خون نیز می‌ افزایند. علاوه بر این، مصرف زیاد فروکتوز ممکن است مستقیما بر عملکرد عروق تأثیر بگذارد. نحوه مصرف سالم : سعی کنید نوشیدنی‌ های شیرین را با چای‌ های گیاهی، آب و آب طعم‌ دار طبیعی جایگزین کنید.

قهوه

کافئین، اگر چه مورد علاقه همه است، می‌ تواند با تحریک قلب و رگ‌ های خونی، فشار خون را به طور موقت افزایش دهد. اگر چه مصرف متعادل آن عموما بی‌ خطر است، اما مصرف بیش از حد قهوه ممکن است سطح فشار خون را در برخی افراد، به ویژه افراد حساس به کافئین، افزایش دهد. مهم است که میزان مصرف خود را کنترل کنید و در صورت مشاهده افزایش مداوم فشار خون پس از مصرف کافئین، با یک پزشک مشورت کنید.

نودل فوری

این غذاها که درست کردن آن‌ ها راحت و از نظر قیمتی مقرون به صرفه هستند، اغلب سدیم بسیار بالایی دارند. یک بسته نودل فوری حاوی بیش از نیمی از میزان توصیه شده مصرف روزانه نمک است.

نحوه مصرف: فقط از نصف بسته چاشنی نودل استفاده کنید، یا آن را با مخلوطی از گیاهان و نمک دلخواه خود جایگزین کنید.

گوشت‌ های فرآوری‌ شده

گوشت‌های فرآوری‌ شده معمولا دودی می‌ شوند یا با نمک و سایر مواد افزودنی نگهداری می‌ شوند، که آن‌ ها را به یکی از عوامل اصلی فشار خون بالا تبدیل می‌ کند. این فراورده‌ ها اغلب حاوی نیترات و سایر مواد نگهدارنده هستند که ممکن است بر سلامت عروق تأثیر بگذارند.

نحوه مصرف: گوشت‌ های فرآوری‌ شده را به مصرف گاه‌ به‌ گاه محدود کنید. برش‌ های گوشت بدون چربی و تازه را انتخاب کنید.

پنیر

پنیر سرشار از کلسیم و پروتئین است و مورد علاقه‌ همه اقشار جامعه است. اما می‌ تواند حاوی سدیم (نمک) بالایی نیز باشد، به خصوص پنیرهای کهنه. مصرف مکرر این پنیرها به افزایش فشار خون کمک می‌ کند.

نحوه مصرف ایمن آن: پنیرهای کم سدیم یا تازه را انتخاب کنید و باید به عنوان طعم‌ دهنده استفاده شود، نه به عنوان جزء اصلی غذا.

نان و سایر محصولات نانوایی‌ ها

ممکن است تعجب‌ آور باشد، اما نان و تمام محصولات نانوایی (نان، شیرینی) از جمله منابع پنهان سدیم (نمک) هستند که اغلب برای بهبود بافت، طعم و ماندگاری آنها استفاده می‌ شود. برای استفاده ایمن از آن، در صورت امکان، نان سبوس‌ دار را انتخاب کنید که بتوان میزان نمک آنها را کنترل کرد.

محصولات تخمیری

وقتی ترشی تخمیر می‌ شود، فوایدی برای سلامت روده دارد، اما اغلب به دلیل فرآیند درست کردن ترشی، نمک زیادی دارد. یک وعده از آن می‌ تواند بخش قابل توجهی از میزان مجاز روزانه نمک (سدیم) را شامل شود.

نحوه مصرف ایمن: ترشی یا هر محصول تخمیری دیگر را گاهی اوقات، نه به میزان زیاد، بلکه بیشتر به مقادر کم و به عنوان چاشنی مصرف کنید.

وعده‌ های غذایی منجمد

وعده‌های غذایی آماده مطمئنا راحت درست می‌ شوند، اما معمولا حاوی سدیم و چربی‌ های ناسالم بیشتری هستند. این مواد نه تنها در افزایش فشار خون، بلکه در خطر کلی ایجاد بیماری‌ های قلبی عروقی نیز نقش دارند.

نحوه مصرف آن‌ ها: خیلی بهتر است که وعده‌ های غذایی منجمد یا آماده را انتخاب نکنید، اما اگر مجبور به این کار هستید، آنهایی را که برچسب کم‌ سدیم دارند یا تازه تهیه شده‌ اند ترجیح دهید و همیشه برچسب تغذیه‌ ای را برای نمک‌ های پنهان، مواد نگهدارنده و چربی‌ های اشباع شده که می‌ توانند بر قلب و سلامت کلی شما تأثیر منفی بگذارند، بررسی کنید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا