این خوراکی ها دوست سیستم ایمنی بدن هستند
مواد غذایی که حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی، آمینو اسیدها، اسیدهای چرب و ترکیبات گیاهی هستند در تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوآنزا و سایر بیماری ها نقش دارند.
مرکباتی مانند گریپ فروت، پرتقال، نارنگی، لیمو و لیمو ترش از ویتامین سی سرشارند که باعث تقویت گلبول های سفید خون می شوند. گلبول های سفید در مبارزه با عفونت ها نقش مهمی دارند.
مواد مغذی موجود در مرکبات، سبزیجاتی که برگ سبز دارند، ماهی های چرب و سایر سبزیجات، پاسخ و واکنش سلول های ایمنی را تقویت و با التهاب مضر و فشار اکسیداتیو مبارزه می کنند.
مواد غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن
ماهی چرب
ماهیهای چرب از اسیدهای چرب امگا ۳، تریپتوفان (نوعی اسید آمینه)، تورین و پلی آمین سرشارند. این ترکیبات به تقویت و تنظیم سیستم ایمنی و افزایش تعداد باکتری های مفید در میکروبیوم روده کمک می کنند.
شکلات تلخ
شکلات تلخ که از کاکائو به دست می آید، حاوی پلی فنل های بالایی است و همچنین ترکیبات گیاهی با خواص ضد ویروسی و ضدالتهابی دارد. رژیم غذایی سرشار از کاکائو به سیستم ایمنی بدن و میکروبیوم روده کمک می کند و التهاب را کاهش می دهد.
کلم بروکلی
کلم بروکلی یکی از بهترین مواد غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن محسوب می شود. این سبزی چلیپایی سرشار از ویتامین های تقویت کننده سیستم ایمنی یعنی ویتامین سی، ای و آ است. کلم بروکلی همچنین حاوی ترکیبات گیاهی متعددی است که خواص آنتیاکسیدانی دارند؛ از جمله سولفورافان که یک ضدالتهاب قوی است. کلم بروکلی را به صورت خام، بخارپز یا کمی پخته مصرف کنید تا مواد مغذی آن حفظ شود.
توت ها
توت فرنگی، زغال اخته و تمشک سرشار از ویتامین سی و سایر مواد مغذی است که با بیماری مقابله می کند. توت ها هم حاوی پلی فنول هستند که اثرات ضد ویروسی و ضدالتهابی دارند و به تقویت عملکرد سیستم ایمنی کمک می کنند.
مرکبات
مرکباتی مانند گریپ فروت، پرتقال، نارنگی، لیمو و لیمو ترش از ویتامین سی سرشارند که باعث تقویت گلبول های سفید خون می شوند. گلبول های سفید در مبارزه با عفونت ها نقش مهمی دارند. مرکبات همچنین از فلاونوئیدها (ترکیبات گیاهی ضدالتهابی) تشکیل شده اند که به تقویت سیستم ایمنی و بهبود بیماری ها کمک می کنند. فلاونوئیدهای موجود در مرکبات در التیام سرفه و ارتقای سلامت دستگاه گوارش نقش مهمی دارند.