چطور پلو بخوریم و چاق هم نشویم!
در رژیم های غذایی همواره خوردن پلو منع می شود. هر چه که رژیم خوبی داشته باشید و ورزش کنید کافیست یکی دو وعده برنج میل کنید تا تمام تلاش هایتان به هدر رود. برنج پای ثابت سفره های ایرانی است که معمولا حذف کردن آن کار دشواری است. پس بهتر است روش طبخ برنج را عوض کنید تا هم از مزایای برنج بهره مند شوید و هم چاق نشوید.
شما می توانید با اضافه کردن یک قاشق چایخوری روغن نارگیل برای نصف پیمانه برنج خشک میزان کالری آن را کاهش دهید. یک قاشق چایخوری روغن نارگیل در آب جوش برنج بریزید سپس برنج خشک را اضافه کنید و طبق روش سنتی برنج را بپزید. پس از پخت به مدت ۱۲ ساعت برنج را در یخچال نگهداری کرده سپس میل کنید.
هر یک فنجان برنج پخته شامل ۲۴۰ کالری است که میزان زیادی نشاسته هم دارد.
برنج به دلیل اینکه بیشتر از نشاسته تشکیل شده است به راحتی هضم می گردد. نشاسته به سرعت به گلوکز یا همان قند تبدیل شده و در خون شناور می شود. این قند می تواند در کبد و عضلات به صورت گلیکوژن ذخیره شود. گلوکز اضافی به حالت چربی در بدن باقی می ماند.این خود یکی از عوامل اصلی چاقی محسوب می شود. دانشمندان در تلاشند که میزان نشاسته موجود در برنج را کاهش داده تا مصرف آن سبب بروز چاقی نشود.
روش های پخت برنج یکی از عوامل تاثیر گذار در خواص برنج، روش پخت آن است. با روش پخت مناسب می توان میزان کالری آن را کم یا زیاد کرد. شما میتوانید با اضافه کردن یک قاشق چایخوری روغن نارگیل برای نصف پیمانه برنج خشک میزان کالری آن را کاهش دهید. یک قاشق چایخوری روغن نارگیل در آب جوش برنج بریزید سپس برنج خشک را اضافه کنید و طبق روش سنتی برنج را بپزید.
روغن نارگیل چه کار می کند؟
روغن نارگیل در طول فرآیند پخت و پز وارد دانه های نشاسته ای برنج می گردد. این عمل سبب شکسته شدن شکر موجود در نشاسته شده و هضم برنج راحت تر می کند. زمانی که شما برنج پخته را در یخچال قرار می دهید مولکول های نشاسته خواص خود را از دست می دهند.
در هنگام خوردن برنج نشاسته های ناقص که توسط روغن نارگیل شکسته شده اند در بدن شما تاثیر نمیگذارند. با این روش پخت نیازی به حذف برنج از رژیم غذایی نخواهید داشت. از دیگر خواص برنج بهرهمند می شوید در صورتیکه نشاسته برنج سبب مشکلاتی در بدن شما نخواهد شد.
سلب مسئولیت: همیشه قبل از شروع هر روتین با یک متخصص تغذیه یا پزشک مشورت کنید.