اخبار

پپ گواردیولا به رکورد استثنائی دست یافت

پپ گواردیولا با پیروزی مقابل برنتفورد به رکورد استثنائی ۲۵۰ پیروزی در لیگ برتر دست یافت و از فرگوسن و ونگر پیشی گرفت.

رسیدن به رکورد ۲۵۰ برد در لیگ برتر، موفقیتی‌ست استثنایی که نیازمند جشن و قدردانی ویژه‌ای است.

پپ گواردیولا پس از پیروزی ۱-۰ منچسترسیتی مقابل برنتفورد، اعلام کرد قصد دارد این دستاورد بزرگ را با دعوت از دو اسطوره لیگ برتر، سر الکس فرگوسن و آرسن ونگر، گرامی بدارد. تا پیش از او، تنها این دو مربی موفق شده بودند چنین رکوردی را با یک باشگاه ثبت کنند و حالا گواردیولا نیز به جمع آن‌ها پیوسته است.

مربی اسپانیایی که در دهمین فصل حضور خود در منچسترسیتی به سر می‌برد، گفت:

افتخار بزرگی است که در کنار فرگوسن و ونگر باشم. آن‌ها را به یک شام عالی دعوت خواهم کرد. عضویت در تاریخ لیگ برتر حس فوق‌العاده‌ای دارد و حالا می‌خواهیم برای ۲۵۰ برد دیگر هم تلاش کنیم.

گواردیولا سریع‌تر از هر مربی دیگری در تنها ۳۴۹ بازی، به این موفقیت رسید؛ ۵۵ بازی کمتر از فرگوسن (۴۰۴ بازی) و ۷۵ بازی کمتر از ونگر (۴۲۴ بازی). در دوران لیگ برتر، دیوید مویس نیز به ۲۵۰ برد دست یافته، اما این موفقیت را طی دوران حضورش در چند باشگاه مختلف کسب کرده است.
رکوردی درخشان که گویای همه چیز است
از زمان ورود گواردیولا به منچسترسیتی در سال ۲۰۱۶، او تیم را به شش قهرمانی لیگ برتر، یک لیگ قهرمانان اروپا، دو جام حذفی و چهار جام لیگ رسانده است. سیتی در سال ۲۰۲۳ دومین تیم تاریخ شد که موفق به کسب سه‌گانه لیگ برتر، لیگ قهرمانان و جام حذفی می‌شود.

در چهار فصل از نه فصل کامل حضور گواردیولا، منچسترسیتی بیش از ۹۰ امتیاز در لیگ برتر کسب کرده است؛ آماری استثنایی که پیش از ورود او تنها پنج بار در تاریخ لیگ برتر ثبت شده بود.

نسبت برد گواردیولا در لیگ برتر ۷۱.۶٪ است؛ بالاترین نسبت در تاریخ لیگ برتر، که فرگوسن و آنتونیو کونته را با ۶۵.۲٪ و ۶۲.۹٪ پشت سر گذاشته است. تیم او در ۳۴۹ بازی ۸۴۲ گل زده و ۲۹۹ گل خورده است.

در فصل ۲۰۱۸-۲۰۱۷، شاگردان گواردیولا به نخستین تیم تاریخ لیگ برتر تبدیل شدند که توانستند در یک فصل ۱۰۰ امتیاز کسب کنند و در ۳۲ بازی از ۳۸ بازی پیروز شوند. همچنین آن‌ها تنها تیمی هستند که موفق به کسب چهار قهرمانی متوالی لیگ برتر شده‌اند؛ دستاوردی که حکایت از ثبات و کیفیت بی‌نظیر تیم دارد.

در طول این دوره، میانگین بردهای سیتی در هر فصل ۲۸ بوده و تنها سر الکس فرگوسن با ۱۳ قهرمانی موفق شده عناوین بیشتری نسبت به شش قهرمانی گواردیولا به دست آورد.

میکا ریچاردز، مدافع سابق منچسترسیتی، درباره گواردیولا گفت:

او یکی از بزرگ‌ترین مربیان تاریخ فوتبال است. وقتی درباره او صحبت می‌کنیم، تنها بردها اهمیت ندارد؛ بلکه شیوه‌ای که تیم پیروز می‌شود، تأثیرش بر فوتبال و سبک بازی تیکی‌تاکا اهمیت دارد. بسیاری در ابتدای حضور او فکر می‌کردند سبک بازی‌اش جواب نمی‌دهد و فصل اول چندان رضایت‌بخش نبود، اما از آن زمان تاکنون، گواردیولا استانداردهای جدیدی برای فوتبال ایجاد کرده است. او بازیکنان جدید جذب کرده، با مصدومیت‌ها مقابله کرده و همواره کیفیت تیم را در بالاترین سطح حفظ کرده است. موفقیت یک تیم در کسب چهار قهرمانی پیاپی لیگ برتر، واقعاً شگفت‌انگیز و تحسین‌برانگیز است و نشان‌دهنده نبوغ و پشتکار گواردیولاست.

با اینکه گواردیولا قرارداد خود را تا سال ۲۰۲۷ تمدید کرده، آینده بلندمدت او در باشگاه هنوز نامشخص است، اما هیچ شکی نیست که حضور او تأثیری بی‌بدیل و پایدار بر فوتبال انگلیس داشته است.

خبر ورزشی

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا