رپورتاژ

نیچ مارکتینگ چیست و چطور استراتژی تبلیغاتی برای آن طراحی کنیم؟

نیچ مارکتینگ چیست و چطور استراتژی تبلیغاتی برای آن طراحی کنیم؟

نیچ مارکتینگ (niche marketing) یکی از روش های خاص و ویژه برای فعالیت در یک حوزه منحصر به فرد است و به صاحبان آن اجاره می دهد تا محصولات، خدمات یا اطلاعات تخصصی را به مخاطبان هدف ارائه دهند و از رقبا متمایز باشند. این شیوه نوین در کسب و کار اینترنتی می تواند مشتریان بیشتری در یک محدوده کوچک‌تر جذب کند؛ و این نه به دلیل آن است که می توانید نیازهای بیشتری را برطرف کنید، بلکه به علت آن به محبوبیت می رسید که پیرامون یک نیاز خاص، اما در مقیاس وسیع فعالیت دارید.

اگر بخواهیم نیچ مارکتینگ را در یک عبارت ساده معرفی کنیم به این صورت است: “نیچ مارکتینگ یا بازاریابی نیچ یعنی انتخاب یک حوزه، با معرفی محصولات و خدمات خاص و محدود”.

در حالی که مزایای زیادی در روش نیچ مارکتینگ وجود دارد اما پیدا کردن مشتریانی که فقط به یک گوشه بازار اختصاص دارند، کار دشواری به نظر می رسد. اینکه کدام حوزه خاص، بازار هدف بهتری دارد و محصولات ارائه شده، بیشتر به فروش می رسند، یا اینکه رفتار مشتریان در یک محدوده بخصوص، چگونه است، نیاز به بررسی های دقیق و تحلیل های اطلاعات دارد.

در این مطلب تصمیم داریم کمی با جزئیات بیشتر درباره مشاغل گوشه بازار یا همان کسب و کارهای نیچ صحبت کنیم. برخی از موفق ترین نمونه های نیچ مارکتینگ را برایتان معرفی می کنیم تا بتوانید با این روش درآمدزایی از اینترنت آشنا شوید.

بازار نیچ چیست؟

بازار نیچ یا niche market، زیر مجموعه ای از یک بازار بزرگ‌تر و وسیع با هزاران محصول است. یک niche market، به بازاری اشاره دارد که فقط یک حوزه را از یک مجموعه بزرگ‌تر پوشش می دهد و ویژگی های را ارائه می دهد که از سایر مزیت ها، مجزا است. مثال ها و نمونه های زیادی از niche market و نیچ مارکتینگ وجود دارد که با یک جستجوی ساده در اینترنت می توانید به آنها برسید.

برای تحلیل کسب و کارهای نیچ، معیارهای مختلفی بررسی می شوند. اینها برای کسانی که می خواهند وارد حوزه نیچ مارکتینگ شوند نیز بسیار اهمیت دارد. اجازه دهید چند مثال درباره niche market برایتان بیان کنیم:

فرض کنید شما بازاریاب تورهای گردشگری هستید؛ این حوزه، همان مجموعه بزرگ است که انواع تورهای مسافرتی را با خدمات گسترده ارائه می دهد. اما اگر شما فعالیت خود را فقط به یک کشور خاص، یا رزرو هتل های لوکس در یک شهر، یا خدمات خرید بلیط یکی از سرویس های مسافربری اختصاص دهید، آن موقع است که وارد یک niche market شده اید! به همین سادگی!

به طور نمونه، تورهای کویرگردی، فروش تورهای زمستانه، فروش بلیط تفریحات کیش، تورهای چابهارگردی، خدمات رزرو هتل های لوکس مشهد، به حوزه های نیچ مارکتینگ سفر اختصاص دارند. در ادامه، نمونه های دیگری در سایر حوزه های کسب و کار معرفی خواهیم کرد.

مزایای نیچ مارکتینگ چیست؟

فرض کنید یک بازاریاب هستید و می خواهید خدمات و محصولاتی را به مشتریان معرفی کنید؛ آیا ترجیح می دهید تبلیغات شما را 10000 نفر به صورت تصادفی مشاهده کنند، که البته مطمئن نیستید که آیا خرید کنند یا خیر! … و یا اینکه ترجیح می دهید محصول و خدمات را به 100 نفر معرفی کنید، در حالی که مطمئن هستید بیشتر از 90% مشتریان، خرید می کنند؟!

قطعاً که گزینه دوم را بیشتر می پسندید، زیرا احتمال فروش شما بیشتر است و می توانید بر یک گوشه بازار، مخاطبان هدف خاص، یا همان بازار نیچ تمرکز داشته باشید. این یکی از زیبایی های روش niche marketing است که به بازاریابان اجازه می دهد اهداف و نوع فعالیت خود را با یک بازار محدود، سازگار سازند. در این روش، احتمال ایجاد سرنخ مشتری، بیشتر است.

چند نمونه از سایت های موفق در حوزه niche marketing

با گشت و گذاری در اینترنت می توانید سایت هایی را پیدا کنید که به شکل تخصصی به یک حوزه خاص پرداخته اند. این سایت ها یا محصولات و خدماتی برای ارائه دارند و یا از طریق تولید محتوا و جذب مخاطب، درآمدزایی می کنند. در این قسمت با چند نمونه سایت نیچ مارکتینگ موفق آشنا می شوید:

1- سایت همیار گلخانه www.hamyar-golkhane.ir

وبسایت همیار گلخانه، مرجع تخصصی گلخانه و باغبانی، یکی از نمونه های موفق و بسیار عالی است که به روش نیچ مارکتینگ فعالیت می کند و بر بازاریابی محتوایی تمرکز دارد. در این وبسایت می توانید دسته بندی های صنعت گلخانه را مشاهده کنید که در هر بخش، جدیدترین مقالات و مطالب منتشر می شوند. این سایت تخصصی گلخانه، بهترین مرجع برای تبلیغات محتوایی، انتشار رپورتاژ آگهی و بنرهای تبلیغاتی، مخصوص کسب و کارهای گلخانه ای و باغبانی است.

2- سایت اولتراشیمی www.ultrashimi.ir

دومین سایت موفق در حوزه نیچ مارکتینگ، اولتراشیمی است. این وبسایت نیز در حوزه تخصصی شیمی و صنعت فعالیت دارد و آموزش های کاربردی و مطالب علمی ویژه را که از منابع خارجی معتبر ترجمه شده، منتشر می کند. این وبسایت، بهترین بستر برای تبلیغات صنایع شیمیایی، محیط زیست و علوم مهندسی مواد است.

3- سایت www.heyketomama.com

این وبسایت یکی از بهترین نمونه های نیچ مارکتینگ در حوزه تغذیه است. در این منبع می توانید به صورت تخصصی، مطالب خوبی را درباره آشپزی کتو، یا غذاهای کتو مطالعه کنید. همچنین انواع دستور غذایی کتو به همراه تصاویر جذاب از مواد خوراکی در این وبسایت می توانید ملاحظه کنید.

4- سایت www.switchbacktravel.com

یکی از نمونه های موفق نیچ مارکتینگ در حوزه گردشگری، سایت www.switchbacktravel.com است که به طور اختصاصی درباره طبیعت گردی و تکنیک ها و آموزش های ضروری صحبت می کند. خوانندگان مطالب این سایت جزو علاقه مندان به کمپینگ در طبیعت هستند. مطالب گردشگری این سایت، برگرفته از سفرهای واقعی و ماجراجویانه است و آموزش های کاربردی و حرفه ای را درباره صخره نوردی، کوهنوردی، گذر از رودخانه ها و باتلاق ها، بیابان ها و سرزمین های سرد و یخبندان ارائه می دهد.

5- سایت www.backyardgardenlover.com

backyardgardenlover.com، منبعی غنی و یک نمونه بسیار منحصر به فرد از سایت های نیچ مارکتینگ است و در حوزه گل و گیاه و باغبانی فعالیت می کند. بهترین محتواهای آموزنده و کاربردی به همراه تصاویر زیبا در این سایت، توجه بازدیدکنندگان را جلب می کنند. با خواندن این مطالب می توانید دانش خود را درباره پرورش گل ها و گیاهان بالاتر ببرید.

شرط موفقیت سایت های نیچ در فضای اینترنت چیست؟

یک سایت نیچ موفق در حوزه تخصصی خود، بر موضوع خاصی تمرکز دارد و از این طریق، ترافیک بیشتری جذب می کند. بدیهی است برای موفقیت در این زمینه باید محتواهای بسیار جذاب و کاربردی منتشر کنید تا بتوانید نظر کاربران سایت را برای همیشه جلب نمایید. محتواهای باکیفیت نشان می دهند که شما چقدر در حوزه خودتان فعال و متخصص هستید.

عامل دیگر برای سایت های نیچ، خدمات سئو سایت است. همه صفحات سایت و محتواها باید بهینه‌سازی شده باشند. سطح رقابت در یک حوزه نیچ، تعیین کننده میزان موفقیت آن وبسایت در میان رقبا است. سایت های خاص و کمتر دیده شده، به احتمال زیاد به موفقیت بهتری می رسند. هرچه میزان رقابت در یک حوزه بیشتر باشد، کار کردن روی آن برای رتبه گرفتن نیز دشوارتر می شود.

اگر به دنبال ورود به نیچ مارکتینگ هستید باید موضوعات یا حوزه هایی را انتخاب کنید که هم تخصصی و هم پرطرفدار باشند. سپس از طریق تولید محتوا قطعاً به نتایج دلخواه تان خواهید رسید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا