مصرف عسل می تواند نوید بخش سلامتی باشد
مصرف روزانه یک قاشق عسل می تواند فواید زیادی برای سلامتی شما داشته باشد. از زمان های قدیم عسل به دلیل ارزش غذایی آن مورد استفاده قرار می گرفته است. همچنین مشخص شده که در درمان بسیاری از شرایط بالینی مفید است.
مواد مغذی اصلی عسل کربوهیدرات هایی به شکل گلوکز و فروکتوز هستند. همچنین حاوی مقادیر کمی از ویتامین ها، پروتئینها، مواد معدنی و آنزیم های ضروری است.
راهنمای مطالعه
فواید مصرف عسل کدامند؟
کنترل دیابت
عسل در درمان و مدیریت دیابت شیرین مفید است. این ماده لذیذ خوراکی حاوی آنتی اکسیدان هایی است که نقش مهمی در کنترل دیابت دارد. عسل می تواند به کاهش سطح قند (گلوکز پلاسما) در خون افراد مبتلا به دیابت کمک کند.
مبارزه با سرطان
عسل با تداخل در مسیرهای سیگنال سلولی به مبارزه با سرطان کمک می کند. عسل یک پاسخ ایمنی در برابر سلول های سرطانی ایجاد کرده و از تکثیر آن ها جلوگیری می کند. این عمل از رشد سلول های سرطانی ریه، سلول های سرطان پوست، سرطان روده بزرگ، سرطان پروستات، سلول های سرطان دهان، سرطان سینه، سرطان خون، سرطان مثانه و سلول های سرطانی استخوان جلوگیری می کند.
بهبود سلامت قلب
آنتی اکسیدان های موجود در عسل با کاهش خطر نارسایی قلبی به بهبود سلامت قلب کمک می کنند. آن ها با کاهش توانایی لخته شدن پلاکت ها در خون و جلوگیری از اکسید شدن لیپوپروتئین های با چگالی کم (پروتئینی که کلسترول را در جریان خون حمل می کند) خطر نارسایی قلبی را کاهش می دهند.
کاهش علائم آسم و سرماخوردگی
پزشکان سنتی از عسل برای درمان سرفه، تب و آسم استفاده می کردند. عسل می تواند به پیشگیری و کاهش علائم آسم، سرفه رایج و تب کمک کند. درمان با عسل با جلوگیری از التهاب راه های هوایی، آسم را با موفقیت مدیریت می کند.
التیام زخم
عسل قدیمی ترین عامل درمان و التیام زخم شناخته شده برای بشر است. این یک پاسخ ایمنی را فعال میکند که با عفونت مبارزه میکند، گلبولهای سفید خون (که به مبارزه با عفونت و بیماری کمک می کند) را تحریک میکند تا ترمیم بافت شروع شود. عسل در درمان زخمهای حاد و خفیف و سطحی و جزئی موثر است.
منبع آنتی اکسیدان
بدن شما حاوی رادیکال های آزاد است که مسئول پیری، اختلال در عملکرد سلولی و ایجاد اختلالات در قلب و عروق خونی هستند. عسل و سایر غذاهای غنی از آنتی اکسیدان می توانند از شما در برابر چنین بیماری ها و سایر بیماری های مزمن محافظت کنند. عسل تیره معمولا حاوی مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان در مقایسه با عسل روشن تر است. کمیت و کیفیت عوامل اکسید کننده در عسل به نوع عسل و گلی که شهد آن را تامین می کند بستگی دارد.
تقویت هضم و جذب غذا
آنزیمهای موجود در عسل باعث افزایش هضم و جذب مواد مغذی مانند کربوهیدرات ها می شود. عسل حاوی قند ساده ای است که از قبل هضم شده. برخلاف شکر تصفیه شده، بدون نیاز به هضم می تواند مستقیما وارد جریان خون شود. این باعث می شود عسل به منبع انرژی سریعتر و کارآمدتر تبدیل شود.