رپورتاژ

دلیل کار نکردن خشک کن لباسشویی

آیا پیش آمده که پس از پایان کار ماشین لباسشویی، با لباس‌هایی کاملا خیس مواجه شوید؟ این مشکل معمولا ناشی از کار نکردن خشک کن لباسشویی است که در ادامه مطلب، با دلایل و راهکارهای آن آشنا می‌شوید. به طور کلی یکی از آپشن‌های مهم در لباسشویی های جدید که آنها را از مدل های قدیمی متمایز کرده، قابلیت خشک کن است. به واسطه این قابلیت، رطوبت موجود در لباس تا حد زیادی گرفته شده و البسه، تقریبا خشک شده از ماشین خارج می‌گردند.

اما گاهی به دلایلی که در ادامه خواهید دانست، خشک کن لباسشویی کار نکرده و در نتیجه، لباس‌ها خشک نمی‌شوند. اگر شما نیز با این مشکل مواجه شده اید، مطالعه این مطلب را از دست ندهید تا ضمن اطلاع از دلایل کار نکردن خشک کن ماشین لباسشویی، راهکارهای رفع این مشکل را نیز بشناسید.

مهم ترین دلایل کار نکردن خشک کن لباسشویی

یکی از مشکلات رایج کاربران در هنگام مراجعه به مراکز تعمیراتی، کار نکردن خشک کن لباسشویی است. در این شرایط افراد گزارش می‌دهند که پس از پایان چرخه شستشو، لباس‌ها کاملا خیس بوده و هیچ رطوبتی از آنها کاسته نشده است. این مشکل دلایل مختلفی دارد که چند مورد از مهم‌ترین آنها عبارتند از:

1. نوسان برق

یکی از دلایل اصلی کار نکردن خشک کن لباسشویی، نوسان برق و تاثیر منفی آن در عمکلرد این دستگاه است. وقتی جریان برق بالا و پایین می‌شود، این احتمال وجود دارد که المنت خشک کن نتواند به درستی کار کند و دمای این قطعه، به اندازه کافی بالا نرود. در نتیجه، لباس‌ها به طور کامل خشک نشده و حتی ممکن است برخی از قطعات ماشین لباسشویی هم آسیب ببینند. به همین دلیل توصیه می‌شود که حتما از یک محافظ برق مطمئن و باکیفیت برای ماشین لباسشویی استفاده کنید تا تاثیر منفی نوسانات برق را به حداقل برساند.

2. خرابی برد الکتریکی لباسشویی

گاهی خرابی یا سوختن برد الکتریکی، موجب کار نکردن خشک کن لباسشویی می‌شود. حتی در صورت سوختن یا از کار افتادن ترانس برد هم ممکن است با چنین مشکلی در عملکرد لباسشویی مواجه شوید. دقت کنید که در این شرایط، نیاز به تعویض برد است و این کار، حتما باید توسط تعمیرکاران مجرب  نمایندگی پاکشوما در اسلامشهر و با استفاده از تجهیزات و ابزار مخصوص انجام شود.

3. ایرادات موتور ماشین لباسشویی

اگر خشک کن ماشین لباسشویی شما کار نمی‌کند، ممکن است موتور این دستگاه دچار ایراد یا آسیب دیدگی شده باشد. موتور ماشین لباسشویی از قطعاتی برای راه اندازی و تنظیم دور موتور تشکیل شده است که خرابی هریک از آنها عملکرد این قطعه و در نهایت لباسشویی را دچار مشکل می‌کند. جالب است بدانید که موتور در دور تند، آبکش را می‌چرخاند تا لباس‌ها خشک شوند. بنابراین اگر موتور ماشین لباسشویی خراب شود، دیگ به درستی نچرخیده و به دنبال آن، لباسها خشک نمی‌شوند.

4. انتخاب اشتباه برنامه شستشو یا تنظیمات نادرست خشک کن

در ادامه بررسی دلایل کار نکردن خشک کن لباسشویی، باید به انتخاب اشتباه برنامه و یا تنظیمات نادرست خشک کن هم اشاره کنیم. برنامه ماشین لباسشویی، شامل حالت‌های مختلفی است که بسته به جنس و نوع لباس، می‎‌توانید آنها را انتخاب نمایید.

اگر شما تنظیمات دستگاه را با توجه به جنس پارچه تنظیم نکنید، خشک‌کن عملکرد خود را به‌ درستی انجام نمی‌دهد و این مسئله نیز باعث خیس ماندن لباس‌های شما می‌شود. نکته دیگر اینکه بعضی از برنامه های لباسشویی، با هدف محافظت از بلبرینگ‌ها، شفت، کمک دستگاه و همچنین فشار کمتر به موتور، دارای دور موتور پایین‌تر هستند. در صورت انتخاب این برنامه‌ها، لباس در پایان کار با آب بیشتر تحویل داده شده و خشک نمی‌شود.

5.  قرار دادن لباس بیش از ظرفیت لباسشویی

در برخی از موارد، دلیل کار نکردن خشک کن لباسشویی، حجم بالای لباس‌هاست. وقتی لباس‌ها بیش از ظرفیت ماشین لباسشویی باشند، فضای کافی برای گردش هوا باقی نمی‌ماند. بنابراین رطوبت لباس‌ها به طور کامل تبخیر نشده و لباسها خشک نخواهند شد. لذا برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی، به حجم استاندارد مخزن توجه کرده و لباس بیش از ظرفیت دستگاه، در آن نریزید.

6.  خراب شدن پمپ تخلیه لباسشویی

یکی از دلایل کار نکردن خشک کن لباسشویی، عدم تخلیه آب ناشی از خرابی پمپ تخلیه این دستگاه است. پمپ تخلیه در لباسشویی وظیفه تخلیه کردن آب کثیف درون دستگاه را بر عهده دارد. این قطعه یکی از قطعات مهم درون لباسشویی است که خراب شدن آن‌، می‌تواند مانع از کار کردن خشک کن شود. معمولاً پرزهای لباس و یا اشیا باقی‌ مانده در لباس‌ها به پروانه پمپ گیر می‌کنند و به همین دلیل، پمپ تخلیه به درستی کار نکرده و لباسها خشک نمی‌شوند.

7.   انسداد و گرفتگی شیلنگ و فیلتر تخلیه لباسشویی

در نهایت، وجود هرگونه انسداد در شیلنگ تخلیه هم می‌تواند موجب کار نکردن خشک کن لباسشویی شود. اگر خرطومی دیگ به پمپ، فیلتر پمپ تخلیه، شیلنگ خروجی و یا حتی دریچه فاضلاب دارای انسداد یا گرفتگی باشند، آب به درستی از ماشین خارج نشده و تخلیه نمی‌گردد. در نتیجه خشک کن هم به درستی کار نکرده و به دنبال آن، لباسها کاملا خیس خواهند بود.

اقدامات اولیه در هنگام خشک نکردن ماشین لباسشویی

صرف‌نظر از اینکه دلیل کار نکردن خشک کن لباسشویی چیست، اگر با این مشکل مواجه شدید می‌توانید چند اقدام ساده انجام دهید. پیش از تماس با تعمیرکار و یا مراجعه به مراکز تعمیراتی، بهتر است ماشین لباسشویی را ریست کرده و مجددا عملکرد خشک کن را تست نمایید. برای ریستارت کردن لباسشویی، می‌توانید مطابق با مراحل زیر اقدام نمایید:

دستگاه را خاموش‌ کنید و کابل برق آن را نیز از پریز بکشید.

بعد از گذشت یک دقیقه، کابل برق ماشین لباسشویی را مجدداً به پریز بزنید.

به تعداد دفعات 6 بار و هر بار نیز به ‌اندازه 12 ثانیه درب ماشین لباسشویی را باز و بسته کنید.

با انجام کارهای فوق، ماشین لباسشویی شما ریست می‌شود و ممکن است به صورت موقت مشکل خشک نشدن لباس‌ها برطرف شود. البته بهتر است پیش از این کار، دفترچه راهنمایی ماشین را مطالعه کنید تا اطلاعات دقیق‌تری راجع به نحوه ریستارت کردن آن داشته و این کار را به شکل درست انجام دهید.

خشک کن ماشین لباسشویی چگونه کار میکند؟

حالا که دلیل کار نکردن خشک کن لباسشویی را شناختید، خالی از لطف نیست که با نحوه عملکرد این قطعه نیز آشنایی داشته باشید. جالب است بدانید که خشک کن ماشین لباسشویی با استفاده از گرما و گردش هوا، رطوبت لباس‌ها را از بین برده و از این طریق، موجل خشک شدن آنها می‌شود. به طور کلی خشک کن در ماشین لباسشویی، به دو شکل لباسها را خشک می‌کند:

در روش اول، گرمای تولید شده توسط المنت خشک کن، باعث تبخیر رطوبت لباس‌ها می‌شود. پس از طی این مرحله، بخار آب تولید شده توسط یک کندانسور به مایع تبدیل شده و از طریق یک شلنگ تخلیه، از دستگاه خارج می‌گردد.

روش دوم به این ترتیب است که گرمای تولید شده توسط المنت خشک کن، به صورت مستقیم به لباس‌ها منتقل شده و به این شکل، آنها را خشک می‌کند. در هر دو روش، گردش هوا توسط یک فن تامین می‌شود.

مراحل خشک شدن لباسها در لباسشویی

پروسه خشک شدن لباسها در انواع مدل‌های ماشین لباسشویی، به ترتیب زیر انجام می‌شود:

  • ابتدا لباس‌ها در محفظه خشک کن قرار می‌گیرند.
  • سپس درب خشک کن بسته و برنامه خشک کن انتخاب می‌شود.
  • المنت خشک کن به آرامی گرم شده و فن شروع به کار می‌کند.
  • گرمای تولید شده توسط المنت خشک کن، باعث تبخیر رطوبت لباس‌ها می‌شود.
  • بخار آب تولید شده توسط رطوبت لباس‌ها، توسط کندانسور به مایع تبدیل شده و از طریق یک شلنگ تخلیه از دستگاه خارج می‌گردد.
  • فن، رطوبت را از سطح لباس‌ها تبخیر می‌کند تا به این ترتیب، لباسها خشک شوند.
  • پس از خشک شدن لباس‌ها، برنامه خشک کن به پایان رسیده و درب آن باز می‌شود.

راهکارهای حل مشکل کار نکردن خشک کن لباسشویی

بعد از اینکه دلایل کار نکردن خشک کن لباسشویی را شناختید و با نحوه عمکلرد این قطعه آشنا شدید، باید با راهکارهای حل این مشکل نیز آشنا شوید. درواقع اقداماتی که برای حل مشکل خشک نشدن لباسها در لباسشویی انجام می‌شوند، تا حد زیادی به علت اصلی بروز این مشکل بستگی دارند. اگر مسئله مربوط به نوسانات برق باشد، باید قطعات آسیب دیده تعمیر یا تعویض شده و یا ماشین ریست گردد.

در صورتی که برد یا موتور آسیب دیده باشند، با تعمیر یا تعویض این قطعات، مشکل حل شده و خشک کن به حالت عادی کار می‌کند. چنانچه خشک نکردن لباسشویی ناشی از عدم تخلیه آب در این دستگاه باشد، باید علت تخلیه نشده آب شناسایی شده و برطرف گردد تا مشکل خشک کن هم حل شود. پیشنهاد می‌دهیم در صورت مواجهه با این مشکل و تکرار آن، اول لباسشویی را مطابق با دستورالعمل موجود در دفترچه راهنمای دستگاه، ریست کنید. اگر مشکل حل نشد، با یک مرکز تعمیراتی تماس بگیرید تا ماشین لباسشویی شما توسط یک تعمیرکار ماهر، بررسی و عیب یابی شده و اقدامات تعمیراتی مورد نیاز به شکل تخصصی انجام شوند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا