سلامت

خانم ها بخوانند: میوه ای برای سلامت قلب شما

مطالعه‌ جدید از سوی متخصصان علوم پزشکیِ دانشگاه دیویس کالیفرنیا نشان می‌ دهد که مصرف روزانه حدود دو وعده انبه (۳۳۰ گرم یا حدود ۱.۵ پیمانه) به مدت دو هفته، چند شاخص‌ فشار خون را (در کوتاه‌ مدت) و همچنین کلسترول کلی و کلسترول بد (ال‌ دی‌ ال) ناشتا را در زنان سالم پس از یائسگی به‌ میزان قابل‌ توجهی کاهش می‌ دهد.

کاهش این شاخص های خطرزا به این صورت بود که دو ساعت پس از خوردن انبه، فشار خون سیستولیک (عدد بالا در اندازه‌ گیری فشار خون) شرکت‌ کنندگان در حالت دراز کش حدود شش واحد (۶.۳ میلی‌ متر جیوه) و فشار خون میانگین شریانی (MAP) نیز ۲.۳ میلی‌ متر جیوه کمتر شد.

علاوه بر این، مصرف روزانه انبه به مدت دو هفته باعث کاهش حدود ۱۳ واحدی کلسترول کلی (۱۲.۹ میلی‌ گرم در دسی‌ لیتر) و کاهش تقریبا ۱۳ واحدی ال‌ دی‌ ال (۱۲.۶ میلی‌ گرم در دسی‌ لیتر) شد.

به گزارش ایندیپندنت، دکتر رابرتا هولت، متخصص دانشگاه دیویس و نویسنده همکار این مطالعه می‌ گوید: زنان پس از یائسگی با تغییرات متابولیکی خاصی مواجه می‌ شوند که می‌ تواند خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی‌ عروقی را افزایش دهد.

یافته‌ های ما به شناسایی راهکارهای غذایی هدفمند مانند مصرف روزانه انبه تازه برای کمک به این گروه در معرض خطر و حمایت از سلامتی قلب و کاهش احتمالی خطر بیماری‌ های مزمن کمک می‌ کند.

به گفته دکتر هولت، عواملی مانند فشار خون بالا و کلسترول بالا از عوامل خطر اصلی بیماری‌ های قلبی‌ عروقی‌ هستند و رژیم غذایی غنی از مواد مغذی شامل میوه‌ های تازه مثل انبه، مدت‌ هاست که به‌ عنوان راهی موثر برای کاهش این خطرات شناخته شده است.

این مطالعه نشان می‌ دهد در برخی گروه‌ های جمعیتی حتی تغییرات کوتاه‌ مدت‌ مثل مصرف روزانه‌ انبه‌ تازه‌ هم می‌ تواند بر کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ های مزمن تاثیری مشهود داشته باشد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا