این علائم نشان دهنده افت قند خون هستند
گاهی اوقات به دلایل مختلف سطح قند خون پایینتر از حد طبیعی خود میشود و وضعیتی به نام هیپوگلیسمی را ایجاد می کند که می تواند مشکلات متعددی را برای سلامت کلی بدن به همراه داشته باشد.
نشانه های افت قند خون
آریتمی ضربان قلب
کاهش شدید قند خون می تواند اثر و نشانهی خود را روی ضربان قلب هم نشان دهد و منجر به خیلی سریع یا خیلی آهسته شدن آن یا تپش قلب برای مدت زمان کوتاه شود که عمدتا ناشی از استرس یا فعالیت بدنی هستند.
رنگ پریدگی پوست
زمانی که قند خون به صورت ناگهانی کاهش پیدا می کند، میزان جریان خون به پوست هم کمتر می شود و رنگ پریدگی و احساس سردی در آن بروز می کنند. البته از آنجایی که بدن انرژی کافی در اختیار ندارد نمی تواند به درستی عمل کند و این مشکل را به شکل رنگ پریدگی نشان می دهد.
اضطراب غیر معمول
پایین آمدن میزان گلوکز می تواند منجر به تولید و انتشار هورمون اپی نفرین و کورتیزول در بدن شود. کورتیزول نوعی هورمون استروئیدی است که به بدن کمک می کند به استرس پاسخ دهد. در هر صورت نتیجه ی این وضعیت احساس اضطراب و سایر علائم مربوط به آن از قبیل لرزش، تعریق و تپش قلب هستند.
تعریق بیش از حد
در صورتی که در محیطی با دمای عادی و متوسط حضور دارید، اما به شدت عرق می کنید، به احتمال زیاد دچار افت سطح قند خون شده اید. در این شرایط تعریق عمدتا پشت گردن و خط مو اتفاق می افتد؛ البته گاهی اوقات افراد در خواب بیش از اندازه عرق میکنند و از این مسئله غافل هستند.، در صورتی که می تواند نشانهای از هیپوگلیسمی باشد.
احساس گرسنگی
گرسنگی یکی از طبیعیترین نشانه هایی است که به ما اطلاع می دهد به غذا نیاز داریم و دچار افت قند خون شده ایم. در حقیقت زمانی که سلول های بدن ما منبع اصلی انرژی خود را از دست می دهند بدن احساس می کند انرژی کافی ندارد و با ایجاد حالت گرسنگی این مسئله را به ما اطلاع می دهد.
سوزن سوزن شدن بدن
احساس گزگز یا سوزن سوزن شدن بدن از جمله علائم شایعی است که ممکن است با کاهش قند خون یا هیپوگلیسمی بروز کند. در هر صورت اگر این علامت را با نشانه های دیگری مثل سردرد و گیجی تجربه کردید توصیه می کنیم در سریع ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه و علت دقیق آن را بررسی کنید.
لرز گرفتن
عدم تعادل در سطوح گلوکز، سیستم اعصاب مرکزی انسان را تحت تاثیر قرار می دهد و به واسطهی آن بعضی از افراد تکان ها و لرزش های شدیدی را در بدن خود تجربه می کنند. در حقیقت بدن به منظور متعادل کردن سطح گلوکز به سراغ ترشح کاتکول آمین ها می رود که منجر به بروز این نشانه و علامت خواهند شد.
خستگی مفرط
اگر به صورت ناگهانی احساس خستگی بیش از اندازه می کنید؛ احتمالا دچار افت قند خون شده اید. به منظور ممانعت از بروز این وضعیت بهتر است مصرف ۱۵ تا ۲۰ گرم کربوهیدرات را در هر وعده خود در نظر داشته باشید.