این 3 ویتامین شما را از شر ترک پاشنه خلاص می کنند!
ترک خوردن پاشنه پا، معمولا یک عارضه جدی نیست. در بسیاری از افراد، این ترک ها فقط بر لایه سطحی پوست تأثیر می گذارد و باعث درد نمی شود. اما هنگامی که ترک ها به لایه های عمیق تر پوست می رسند، می توانند دردناک شوند و در برخی موارد، حتی ممکن است پاشنه پا شروع به خونریزی کند.
دلایل زیادی برای خشک شدن و ترک خوردن پوست پاشنه پا وجود دارد. این وضعیت در برخی موارد ممکن است نشانه کمبود ویتامین باشد.
این ویتامین ها نقش مهمی در سلامت پوست
ویتامین E
ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدان از سلول های شما محافظت می کند و کمک می کند عمر طولانی تری داشته باشند. همچنین در حفظ سلامت پوست و تقویت سیستم ایمنی موثر است. ویتامین E در رژیم غذایی، از کلاژن در برابر فرآیندهای بیولوژیکی مرتبط با پیری پوست و همچنین اثر خشکی بر روی پوست محافظت می کند. خشکی پوست به نوبه خود می تواند خطر ابتلا به ترک پاشنه پا را افزایش دهد.
منابع غذایی ویتامین E : روغن هایی مانند روغن جوانه گندم، روغن فندق، روغن آفتابگردان و روغن بادام، تخمه آفتابگردان، آجیل هایی مانند بادام، فندق و آجیل کاج، ماهی قزل آلا، آووکادو و انبه.
ویتامین C
ویتامین C یا اسید ال اسکوربیک، به جلوگیری از آسیب سلولی و ساخت کلاژن کمک می کند. بدن مقدار زیادی ویتامین C را در سلول های پوست ذخیره می کند تا از آسیب های محیطی محافظت کند.
از کمبود ویتامین C با عنوان اسکوربوت یاد می شود و علائم مختلفی از جمله: کبودی، خشکی پوست، پوسته پوسته شدن، تأخیر در روند بهبود زخم، ترک خوردن پوست، خونریزی در پوست یا اطراف فولیکول های مو را در بر دارد.
منابع غذایی غنی ویتامین C : فلفل قرمز و سبز، کیوی، کلم بروکلی، توت فرنگی، پرتقال، کلم پیچ.
ویتامین B-۳
ویتامین B-۳ که با نام نیاسین هم شناخته می شود، نقش مهمی در متابولیسم انرژی ایفا می کند. بدون ویتامین B-۳، بدن نمی تواند انرژی موجود در غذا را به انرژی مورد استفاده خود تبدیل کند. ویتامین B-۳ یک آنتی اکسیدان است و با رادیکال های آزاد در بدن مبارزه می کند.
دریافت ناکافی ویتامین B-۳، ممکن است شما را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری پلاگرا قرار دهد. یکی از علائم پلاگرا، خشکی پوست و پوسته پوسته شدن آن است که می تواند در قسمت هایی از بدن خصوصا پاشنه پا ایجاد شود.
منابعی که غنی از ویتامین B-۳ : طیور مانند سینه مرغ و بوقلمون، گوشت چرخ کرده و جگر گاو، غذاهای دریایی مانند ماهی تن، ماهی قزل آلا، برنج قهوه ای، آووکادو و عدس.