این 4 ماده غذایی به حفظ سلامت کبد کمک می کنند
رژیم غذایی نقش مهمی در حفظ سلامت کبد دارد. بسیاری از غذاها حاوی ترکیباتی هستند که به بهبود آنزیم های کبدی، کاهش تجمع چربی، التهاب و استرس اکسیداتیو کمک می کنند.
کبد مسئول فرآیندهایی نظیر تولید پروتئین، مدیریت کلسترول و صفرا، ذخیره ویتامینها، مواد معدنی و حتی کربوهیدراتها است. همچنین این عضو سمومی مانند الکل، داروهای شیمیایی و محصولات جانبی طبیعی متابولیسم را تجزیه میکند. سالم نگه داشتن کبد برای حفظ سلامت کلی مهم است.
چهار ماده غذایی کارساز که به سلامت کبد کمک می کنند
آجیل
آجیل سرشار از چندین ماده مغذی ضروری است؛ از جمله: چربی های سالم، آنتی اکسیدان ها، ویتامین E و ترکیبات گیاهی مفید. مصرف آجیل به طور مستقیم بر عملکرد کبد تأثیر دارد و یکی از فواید آن دفع سموم است. همچنین آجیل حاوی درصد بالایی از پروتئین است که در بهبود اختلالات کبدی از نظر سلول سازی، ترمیم بافت ها و تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.
ماهی چرب
ماهی های چرب مانند سالمون و قزل آلا حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که در زمره چربی های سالم به شمار میروند و به کاهش التهاب کمک می کنند و با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط هستند. اسیدهای چرب امگا ۳ به کاهش چربی کبد و تری گلیسیرید در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی کمک می کند.
روغن زیتون
روغن زیتون به دلیل فواید بسیاری که برای سلامتی دارد، از جمله اثرات مثبت بر سلامت قلب و متابولیک، به عنوان یک چربی سالم در نظر گرفته می شود. یکی از بهترین مواد غذایی برای پاکسازی کبد روغن زیتون است. مصرف روغن زیتون به کبد این امکان را می دهد که سموم بدن را راحتتر دفع کند. روغن زیتون از تجمع تری گلیسیرید در کبد جلوگیری می کند و منجر به بهبود سطح آنزیم های کبدی در خون می شود.
چای سبز
چای به طور کلی برای سلامتی مفید است، چای سبز سطح آنزیم های کبدی را در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی کاهش می دهد.