این عامل می تواند دشمن اصلی کلیه ها باشد!
فشار خون بالا یکی از علل اصلی بیماری مزمن کلیه است. کلیه های ما برای دفع مواد زائد و مایعات اضافی از بدن ضروری هستند. هنگامی که فشار خون بالا و کنترل نشده باعث انقباض عروق خونی در کلیه ها می شود، جریان خون را کاهش می دهد و از عملکرد صحیح کلیه ها جلوگیری می کند. در این وضعیت، مایع اضافی در بدن میتواند سطح فشار خون را حتی بیشتر افزایش دهد و چرخه خطرناکی ایجاد کند که ممکن است منجر به نارسایی کلیه شود.
درک میزان فشار خون
فشار خون نیرویی است که خون به دیواره شریان های شما وارد می کند در حالی که قلب، خون را در بدن پمپاژ می کند و این فشار بر حسب میلی متر جیوه (میلی متر جیوه) اندازه گیری می شود. اندازه گیری فشار خون شامل دو عدد است. قرائت طبیعی زمانی است که عدد بالای شما (سیستولیک) کمتر از ۱۲۰ و عدد پایین (دیاستولیک) کمتر از ۸۰ باشد.
فشار خون سیستولیک در محدوده ۱۲۰-۱۲۹، افزایش یافته در نظر گرفته می شود. با این حال عارضه فشار خون بالا به طور رسمی زمانی تشخیص داده می شود که میانگین سیستولیک ۱۳۰ یا بالاتر و/یا دیاستولیک ۸۰ یا بالاتر باشد. اگر سیستولیک شما به ۱۸۰ یا بالاتر برسد، یا دیاستولیک شما بیش از ۱۲۰ باشد، ممکن است نشان دهنده یک بحران فشار خون باشد و باید فورا به پزشک مراجعه کنید.
عادات سالم را در خود ایجاد کنید
فعالیت بدنی منظم می تواند فشار خون را پایین نگه دارد و خطر ابتلا به عارضه فشار خون بالا را کاهش دهد. کارشناسان حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی در هفته با شدت متوسط، فعالیت های هوازی مانند دوچرخه سواری، شنا یا حتی پیاده روی را توصیه می کنند. با این حال هر فعالیتی بهتر از بی تحرکی است. کاهش وزن همچنین می تواند احتمال ابتلا به مشکلات سلامتی مرتبط با فشار خون بالا را کاهش دهد. اگر تشخیص داده شد که چاقی یا اضافه وزن دارید، کاهش وزن بدنتان بین ۷ تا ۱۰ درصد می تواند تأثیر مثبتی بر سلامتی شما بگذارد.
استرس را مدیریت کنید
یادگیری نحوه مدیریت استرس نیز می تواند تاثیر قابل توجهی در کاهش خطر بالا رفتن فشار خون و بهبود سلامت عاطفی و جسمی شما داشته باشد. فعالیت های توصیه شده با هدف مدیریت استرس عبارتند از:
- فعالیت بدنی
- گوش دادن به موسیقی آرامش بخش
- تمرکز بر چیزی آرام یا ملایم
- تمرینات مدیتیشن یا ذهن آگاهی
- یافتن سرگرمی هایی با قابلیت پایین آوردن سطح استرس
رعایت رژیم غذایی سالم
بسیار می شنویم که تغذیه سالم می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. در عین حال مصرف زیاد سدیم (نمک) می تواند فشار خون را افزایش دهد زیرا باعث میشود بدن، آب را حفظ کند که باعث افزایش حجم مایعات و در نتیجه افزایش فشار خون می شود. اگر فشار خون بالا دارید، باید مصرف سدیم را به ۱۵۰۰ میلی گرم در روز کاهش دهید.
دلایل افزایش ناگهانی فشار خون
بالا و پایین رفتن فشار خون در طول روز طبیعی است. بسیاری از عوامل می توانند به طور موقت فشار خون را افزایش دهند. به عنوان مثال، فشار خون شما ممکن است پس از یک رویداد استرس زا یا سیگار کشیدن افزایش یابد. اما هنگامی که فشار خون بیش از حد افزایش می یابد، می تواند یک وضعیت اورژانس پزشکی باشد. این بحران، فشار خون بالا نامیده می شود و می تواند علائم زیر را داشته باشد:
- دشواری در تنفس
- ضربان قلب تند
- درد قفسه سینه
- اضطراب
- سردرد
- سرگیجه
- حالت تهوع
- مشکل در صحبت کردن
- مشکلات بینایی
- خونریزی بینی